Tajine met kip en groenten
INGREDIENTEN (4 personen)
- couscous, 250 gram
- kippenbouten, 8 stuks
- kippenbouillon, 3 dl
- pastinaak, 1 stuk
- courgette, 1 stuk
- wortelen, 2 stuks
- mange-tous, 1 handvol
- ajuin, 1 stuk
- look, 2 teentjes
- rode paprika, 1 stuk
- oranje paprika, 1 stuk
- prei, 1 stengel
- champignons, 1/2 bakje
- olijfolie
- kippenkruiden
- kerriepoeder
- cayennepeper
- kurkuma
- paprikapoeder
- ras-el-hanout
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de tajine op een vuur.
- Kruid de kippenbouten met kippenkruiden, peper en zout.
- Bak vervolgens de kip in de tajine met wat olijfolie tot ze mooi bruin kleuren.
- Verdeel de ajuin in grove stukken. Snijd de knoflook zeer fijn, verdeel de paprika’s in kleine blokjes.
- Schil de pastinaak en snijd die in fijne stukken. Doe hetzelfde met de wortelen en verdeel die in schijfjes.
- Was de courgette en snijd die ook in grove stukken.
- Doe hetzelfde met de prei.
- Verdeel de champignons in kwartjes.
- Laat nu even de gesneden ajuin, knoflook en paprika meestoven met de kippenbouten.
- Voeg er vervolgens de andere groenten bij en kruid met kerriepoeder, kurkuma, paprikapoeder, cayennepeper & ras-el-hanout.
- Voeg wat kippenbouillon toe en laat een 30′ minuten garen op een zacht vuur.
- Serveer nadien uw stoofpotje met couscous.