Mexicaanse taco's met kip & een salsa van diverse groenten
INGREDIËNTEN (4 personen)
- 12 crispy taco’s
- 500 gram kip (bio)
- rucola
- 1 rode paprika
- 1/3 komkommer
- 2 tomaten
- 1/2 bussel radijzen
- 1 avocado
- 125 gram maïs
- 1 sjalot
- 1 bos-ui
- 1/4 mango
- 10 zwarte olijven
- rode peper
- zure room, 15% vet
- gele currypasta
- cayennepeper
- paprikapoeder
- kurkuma
- zwarte peper
- zout
- olijfolie ‘extra vierge’
- azijn
- verse koriander
BEREIDINGSWIJZE
SALSA VAN GROENTEN
- Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtenvlees in kleine blokjes (kubus).
- Schil ook de paprika, verwijder de zaden en snijd het vruchtenvlees in kleine blokjes.
- Versnipper vervolgens de sjalot alsook de bos-ui.
- Schil de komkommer en verdeel die in klein blokjes.
- Halveer de avocado (verwijder de harde kern), schil en verdeel in kleine blokjes.
- Was de radijzen en verdeel die ook in kleine stukjes.
- Doe alles samen in een kom en vermeng met de maïs.
- Voeg er een vinaigrette aan toe op basis van olijfolie & azijn.
- Kruid met wat zout en cayennepeper.
- Hak eventueel wat verse koriander fijn en voeg toe.
- Plaats uw salsa in de koeling.
TACO’S
- Snijd de kip in fijne reepjes en bak die in een kleine hoeveelheid olijfolie. Kruid met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder, kurkuma & de gele currypasta.
- Vul de taco’s (2 à 3 p.p.) met de salsa van groenten en de gebakken kippenblokjes.
- Voeg er ook wat blokjes vers gesneden mango aan toe.
- Doe bovenaan wat zure room (15% vet) en werk af met wat fijngehakte zwarte olijven & rode peper.
- Presenteer de taco’s in een bord met wat rucola als bodem.