Rode poon met een Zuiderse ratatouille & Griekse pasta
INGREDIENTEN (5 personen)
- 10 filets van rode poon
- 3 ajuinen
- 2 teentjes knoflook
- 1 bos-ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 chili-peper
- 2 courgetten
- 1 venkel
- verse dille
- 15-tal mini groene asperges
- 750 ml tomatenpassata
- 10 kerstomaten
- 4 koffielepels kappertjes
- 3 koffielepels groene olijven
- kruiden: peper, zout, viskruiden, cayennepeper
- 400 gram Griekse pasta of orzo
BEREIDINGSWIJZE
- Bak de visfilets in een pan met een klein scheutje olijfolie (op de kant met vel). Kruid met peper, zout en viskruiden.
- Leg ze vervolgens in een vuurvaste schotel en zet even aan de kant.
- Bereid de ratatouille nu in een wokpan.
- Start met het aanstoven van de grof gesneden ajuin, look en paprika.
- Was ook de andere groenten en snijd ze in grove stukken. Voeg toe aan de wokpan.
- Laat alles nu rustig zachtjes sudderen op een matig vuur.
- Wanneer de groenten bijna klaar zijn voeg je de kappertjes & de in kwartjes gesneden olijven toe.
- Giet vervolgens de tomatenpassata bij de groentenmengeling.
- Halveer tot slot de kerstomaatjes en voeg die als laatst toe aan uw ratatouille.
- Breng op smaak met peper, zout & cayennepeper volgens eigen behoefte.
- Kook de kleine groene asperges in wat licht gezouten water tot die bijtgaar zijn.
- Plaats de visfilets nog even in een voorverwarmde oven van 180°C voor een 15-tal minuten. Dek uw schotel af met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen.
- Kook de Griekse pasta in een kom met licht gezouten water tot die gaar is.
- Neem nu een bord en start onderaan met een portie Griekse pasta. Doe er vervolgens de ratatouille van groenten bovenop.
- Leg tot slot een visfilet bovenop het geheel en werk af met een takje verse dille.
- Presenteer met aan de zijkant wat groene asperges.
Smakelijk!