Pannenkoeken met havermout, spelt, Griekse yoghurt & bosvruchten
RECEPT
2 eieren
100 gram havermout
100 gram speltbloem
50 gram amandelpoeder
500 gram Griekse yoghurt, natuur
100 ml (soja-)melk
3 eetlepels honing
2 koffielepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
kaneel
vanille-essence
aardbeien, frambozen, braambessen, bosbessen
BEREIDINGSWIJZE
- Maak de havermout met een blender heel fijn.
- Doe in een kom de Griekse yoghurt en vermeng die met de fijngemaakte havermout & het amandelpoeder.
- Voeg er 2 eieren aan toe en meng goed met een klopper.
- Voeg 3 eetlepels honing toe, het zakje vanillesuiker, een halve koffielepel vanille-essence en een snuifje kaneel toe. Meng opnieuw goed.
- Voeg er tot slot de speltbloem aan toe samen met 2 koffielepels bakpoeder en 100 ml (soja-)melk.
- Uw beslag is nu klaar. Laat een kwartiertje rusten vooraleer van start te gaan met het bakken.
- Voeg eventueel een (klein) scheutje bruisend water toe aan uw beslag indien je het liever wat vloeibaarder hebt.
- Maak kleine pannenkoekjes van een 10-tal cm diameter.
- Serveer met een mengeling van bosvruchten en werk af met een kleine hoeveelheid poedersuiker indien gewenst.
- Smakelijk!