Herfstlasagne van butternut & courgette.
INGREDIENTEN
- Kalfsgehakt of rundsgehakt
- Butternut
- Courgette
- Champignons
- Fèta
- Tomatenpassata
- Olijfolie ‘extra vierge’
- Kurkuma
- Zout
- Zwarte peper
- Oregano
- Gemalen kaas <20% vet
BEREIDINGSWIJZE
- Was uw courgette en snijd horizontaal lange plakken van ongeveer 0.5 cm dikte
- Bak ze afzonderlijk in een pan langs beide kanten in een weinig olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Doe hetzelfde met de butternut. Schil die eerst wel en probeer ook te verdelen in lange plakken. Bak vervolgens ook in dezelfde pan en kruid langs beide kanten met zout, (zwarte) peper en kurkuma (nuttig als natuurlijke ontstekingsremmer).
- Bak uw kalfsgehakt of rundsgehakt en kruid met peper, zout en oregano.
- Maak uw champignons schoon en verdeel in kleine schijfjes. Bak ze vervolgens en laat ze even rusten.
- Ondertussen voorzie je uw tomatenpassata in een steelpan en verhit op een matig vuur. Voeg er de gebakken champignons aan toe.
- Verdeel een plak fètakaas in kleine blokjes.
- Alles is nu klaar om uw lasagne samen te stellen.
- Neem een vuurvaste schotel en start met een laag gebakken kalfs- of rundsgehakt. Doe er vervolgens wat tomatenpassata over.
- Verdeel er wat fètablokjes over en dek volledig af met een laag courgetteschijven.
- Over die courgette kan je nu terug opbouwen zoals hiervoor beschreven maar i.p.v. courgette gebruik je de butternut. Indien je vuurvaste schotel hoog genoeg is kan je eventueel nog een laag voorzien met dan weer courgette als eindproduct. Maar eenmaal klaar kan je afwerken met wat geraspte (magere) kaas.
- Bak vervolgens in een oven van 180°C
- Smaelijk!