Energy bar met rijst, veenbessen en vijgen
INGREDIENTEN (16 stuks van 50 gram)
- 175 gram dessertrijst
- 1 kaneelstok
- 1 zakje vanillesuiker (10 gram)
- 350 ml kokosmelk
- 400 ml halfvolle melk
- 3 eetlepels honing
- 25 gram kokosbloemsemsuiker
- 50 gram geraspte kokos
- 50 gram gedroogde veenbessen
- 6 vijgen
BEREIDINGSWIJZE
- Zet een steelpan op het vuur en laat de melk samen met de kokosmelk, het zakje vanillesuiker en de kaneelstok koken.
- Voeg er 175 gram dessertrijst aan toe en laat verder sudderen tot het vocht quasi volledig verdwenen is en de rijst gaar is (35 – 40 minuten). Blijf regelmatig wel roeren om aanbakken te voorkomen.
- Neem vervolgens van het vuur en verwijder de kaneelstok.
- Voeg 50 gram kokospoeder toe en meng goed.
- Verdeel de vijgen in kleine stukjes en voeg die net als de veenbessen toe aan uw bereiding.
- Voeg nog 3 lepels honing toe en meng alles goed door elkaar.
- Neem nu een vuurvaste schotel en bedek die met een stuk bakpapier. Verdeel uw mengsel in de schotel in een mooie rechthoek van ongeveer 2 cm dik.
- Overstrooi het geheel met een dunne laag kokospoeder.
- Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 35 à 40 minuten.
- Laat een 12-tal uur afkoelen in de frigo vooraleer te versnijden.
- Verdeel in blokjes van ongeveer 50 gram/stuk.
- Verpak eventueel in wat boterpapier of aluminiumfolie om mee te nemen tijdens uw tocht.
VOEDINGSWAARDE (per stuk van 50 gram)
- Energie: 153 kcal
- Vetten: 6,5 gram
- Koolhydraten: 20,8 gram
- Eiwitten: 2,5 gram